Een week genieten op een magische plek omgeven door prachtige natuur met Marjolein en Fabian

Yogaretreat met coaching
Van 12 t/m 19 september 2020
Inclusief alle maaltijden

Lees hoe anderen de reis hebben ervaren.

 

In een prachtige omgeving met vele hectares land en omgeven door bossen en beekjes genieten van stilte.... Je wordt wakker en hoort vogelgefluit. Je trekt je yogakleding aan en loopt nog half-slaperig naar de yogaruimte terwijl je de natuur in je op neemt. Je gaat op je mat liggen en je wordt begeleid door de les en je voelt meer ruimte in je lichaam ontstaan. Na de les staat de smaakvolle brunch al voor je klaar. Als je je buik volgegeten hebt, denk je even na wat je daarna gaat doen. Heerlijk wandelen in het prachtige natuurgebied met vele wandelpaden. Zwemmen in een rivier met een stroomversnelling. Ontspannen in de zon met een boekje. Een middagdutje in één van de hangmatten. Of misschien laat je je wel verwennen met een massage. Voor het diner ontdek je nieuwe inzichten over jezelf in de coachingworkshop. Je voelt je meer verbonden met wie je in werkelijkheid bent.

Gravito holistisch healing & retreat centre

 

Heb je dromen, kwaliteiten en talenten,

maar laat je je tegenhouden door je angsten?

Dan is het de hoogste tijd om hier verandering in aan te brengen tijdens de transformatiereis!

Soms heb je net dat zetje nodig om daadwerkelijk in actie te komen tot datgene wat je gelukkig maakt.

Herken jij jezelf hierin:

Kom je tijd te kort om te doen wat je echt wilt?

Mis je focus?

Ervaar je onrust?

Laat je je door anderen leiden en voelt het alsof je niet meer de baas bent over je eigen leven?

Voel je je overspoelt door alles om je heen?

Moet en vraag je veel van jezelf?

Mis je energie voor de leuke dingen?

Voel je je onzeker of angstig om te doen wat je gelukkig maakt omdat je jezelf klein maakt of niet durft laten zien?

....dan is deze reis voor jou!

Wil jij:

Meer rust zodat je jezelf weer kan terugvinden en daardoor je doelen bereikt?

Van hectiek naar balans en rust?

Vrijbreken van je belemmerende overtuigingen waardoor je je licht weer kan laten schijnen?

Van angst naar durf?

De troebel in je mind transformeren naar helderheid, vrijheid en ruimte?

Van tekort aan naar onbeperkte mogelijkheden?

Je zorgen opzij zetten en herinneren wie je in werkelijkheid bent?

Van worden geleefd naar leven?

Op onderzoek naar je ware unieke zelf?

Je hart volgen en zo je doelen bereiken?

Van doen naar zijn en van zijn naar doen?

....dan is deze reis ook voor jou!

Yoga, coaching, verbinden met gelijkgestemden, heerlijke gezonde gerechten en genieten van de prachtige natuur op een magische locatie.

De reis is niet alleen een reis naar Portugal, maar het is ook een reis om jezelf te ontdekken. Tijdens de reis sluit je je af voor de prikkels van buitenaf. Want in de stilte en met de juiste vragen, vind je je antwoorden. Als je tot rust bent met een kalme mind en innerlijke vrede in je hart, vind je de inspiratie en antwoorden om je doel of zielsmissie te vinden en te bereiken.

Je gaat naar je verlangens, je wens, je levensmissie. Je onderzoekt wat je nodig hebt om deze missie te leven en wat je tegenhoudt om datgene te doen wat jou gelukkig maakt.

Belangrijke kernwoorden voor deze reis zijn:

diepe ontspanning, zelfliefde, vrijheid, zelfvertrouwen, luisteren naar jezelf

Onderzoeken van jouw mogelijkheden

Tijdens deze innerlijke reis onderzoeken we stap voor stap naar mogelijkheden die binnen jouw bereik liggen aan de hand van de volgende themadagen:

♥ Dag 1: Zelfkennis

De kracht van verbinding met jezelf en anderen

♥ Dag 2: Het hier en nu

Identificatie vs bewustzijn

♥ Dag 3: Gewenste situatie

Op zoek naar het diepste verlangen van jouw hart

Dag 4: Waarden

De koers van je leven

♥ Dag 5: Hindernissen en hulpbronnen

Van beperkingen naar mogelijkheden

♥ Dag 6: Doelen en smart outcome

Het realiseren van je diepste verlangen

* Ergens in het programma is er een vrije dag. Er is dan aleen yoga in de ochtend.

Om een beeld te krijgen hebben we een korte video gemaakt van de transformatiereis 2018

Wie zijn wij en waarom deze reis?

Marjolein

"Ik heb in de laatste jaren verschillende spirituele (yoga) reizen gemaakt. Het geeft mij zoveel verrijking in de zin van tijd voor mezelf nemen, ontspanning, de diepte in mezelf zoeken, energie. En door de stilte en door me af te sluiten voor de prikkels van buitenaf, vond ik iedere keer weer een stukje meer van mezelf en kon ik steeds meer belemmerende overtuigingen die mij tegenhielden om mijn hart te volgen loslaten. Want ik ben niet mijn overtuigingen. Ze mogen er zijn en op het moment dat ze me niet meer dienen, dan neem ik afscheid van ze.

 

Mijn droom is om de ervaring van zo’n spirituele reis, waarbij zelfontwikkeling centraal staat, te delen met andere mensen. En in het kader van denken naar DOEN, organiseren Fabian en ik samen deze transformatiereis met yoga- en coaching.

 

De afgelopen jaren heb ik me omgeschoold waardoor ik nu mensen begeleid in yoga, coaching en hypnotherapie."

Fabian

"Ik heb 4 jaar geleden na mijn coaching-opleiding het roer omgegooid, dankzij de interventietechnieken heb ik mijn angsten overwonnen en beperkende overtuigingen losgelaten. Dus in plaats van anderen de schuld te geven dat dingen niet lukte of te wijzen naar het systeem, heb ik er bewust voor gekozen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die mij gelukkig maken in het leven door te doen!

Ik heb mijn vaste baan opgezegd, mijn huis gecanceld en heb langere tijd gereisd. Deze ervaringen heb ik meegenomen naar Nederland en zijn nog steeds van invloed in mijn dagelijkse leven. Door eigen levenservaringen en mijn coaching-opleiding inspireer ik nu anderen om hun hart te volgen."

Lees meer over Fabian op www.jebentnietjedepressie.nl of www.photographerontour.nl.

Samen zijn we een super-team. We bouwden aan onze droom; een tiny house, geheel zelfvoorzienend zodat we meer vrijheid hebben om te doen wat ons gelukkig maakt. En daar valt het organiseren van deze reis ook onder. Dit is onze passie.

Wat gaan we doen?

Alle activiteiten zijn optioneel, maar onze dagen zullen er ongeveer zo uit zien (wijzigingen voorbehouden):

 • Yoga
 • Brunch
 • Vrije tijd
 • Coachingworkshop
 • Diner

Iedere dag starten we de dag met yoga. Aansluitend genieten we van een smaakvolle brunch. Voor het diner, aan het einde van de middag, is er een coachingworkshop*. Niks is verplicht en als je een keer iets wilt skippen, dan is dat natuurlijk prima.

Yogalessen

De yogalessen (flow, hatha, restorative, meditatie, ademhalingsoefeningen) zijn gericht op liefdevolle aandacht voor je lichaam en geest, zorgen ervoor dat je de stilte in jezelf vindt en hebben een persoonlijke aanpak. Met speciale thema-meditaties verdiepen we de yoga-practice die aansluiten aan de coachingworkshops. De yogalessen zijn ook ontworpen om jouw yogabeoefening verder te ontwikkelen, ongeacht het niveau waarmee je instroomt.

Er zijn yoga-attributen aanwezig, dus die hoef je niet zelf mee te brengen.

Coachingworkshops

Tijdens de coachingworkshops ga je jezelf ontdekken. Wat is mijn diepste verlangen? Je hart volgen, hoe doe ik dat? Wat maakt mij gelukkig? Wat houdt me tegen om te doen wat mij echt gelukkig maakt? Hoe kan ik meer tijd maken voor datgene waar mijn hart van gaat zingen? En natuurlijk, niet onbelangrijk, hoe pak ik dat aan?

Tussen de brunch en de middagworkshop is er ruimte voor vrije tijd (zie mogelijkheden in de omgeving) of om vragen te stellen als je ergens tegenaan loopt.

* Dinsdag is een vrije dag: je kunt iets voor jezelf ondernemen (wandelen, massage, zwemmen, plaatselijke dorpjes bezoeken, excursies, kanotocht) of lekker ontspannen. Er is dan alleen yoga in de ochtend en een brunch.

Massages en (wandel)coaching

Optioneel kan er (wandel)coaching en massages ter plaatse geboekt worden.

Ons verblijf op een eco en holistisch retreat center

Gravito is gelegen in een eigen vallei met een prachtige rivier die er doorheen loopt. Je wordt hier omringd door eiken, elzen, meidoorns, wilde kersen, dennen en eucalyptusbomen, de heuvels zijn bedekt met heide, brem en een veelvoud aan wilde bloemen en planten. Er is ook een idyllische zwemplek op ons land. Gravito is off-grid, produceren hun eigen elektriciteit en warm water, drinken uit onze prachtige bron en gebruiken het water uit de rivier. Ook produceren ze hun eigen biologische groenten en werken ze met bijen.

Het is echt een magische plek met vele hectares land omgeven door bossen. Er is een geweldige rivierzwemplek op het land met een waterval, vele wandelpaden en het is op loopafstand van een rivierstrand met restaurants en lokale cafés. Er zijn verschillende terrassen met elk een versierde en ingerichte tipi. Er is een groot schaduwrijk buitenplatform en een grote yurt voor bijvoorbeeld workshops en yoga, en een ruimte met keuken en eetkamer. De twee oefenplekken:

 • Binnenlocatie: een geodesic dome (50m²) met een verhoogde houten vloer.
 • Buitenlocatie: een organisch gevormd houten buitenplateau in de schaduw onder de bomen (150m²).

Tevens zijn er talloze magische plekken op het land zoals een wortelcirkel, meditatietuin, heilige lente-vallei, privé(rivier)strand en meer...  Daarnaast is er een prachtig uitzicht op de omgeving en kun je 's nachts de Melkweg bewonderen onder een uitgestrekte heldere hemel.

Gravito heeft 16 jaar ervaring in het runnen van holistische centra en biedt ons een levendige, goed onderhouden plek waar je je in grote harmonie kunt ontwikkelen en waarbij je je creativiteit kunt ontvouwen in een open, veilige en heilige omgeving.

Slaapaccomodatie

De slaapaccommodaties zijn in comfortabele tipi's en domes. Elke tipi/dome heeft een prachtig uitzicht, ligt op een individueel terras en bied ruimte voor 2 tot 4 personen. Het zijn gedeelde accomodaties.

Faciliteiten

Het badhuis heeft 3 douches en een veranda met uitzicht op de permacultuurtuin en er is een spiraalvormig composttoilet met uitzicht. De prachtig gerestaureerde schuur heeft een open keuken/bar en een eetkamer met open haard.

Mogelijkheden in de omgeving

Gravito is gelegen in Pedrogao Grande in het prachtige binnenland van Portugal. Het is op ongeveer 185 km afstand van Lissabon én Porto. Het klimaat is mild en over het algemeen warm met in september een gemiddelde temperatuur van 27 graden.

De ongerepte natuur is fantastisch. In de mooie omgeving rondom ons verblijf zijn heel veel mogelijkheden. ’s Middags heb je genoeg tijd om daar gebruik van te maken.

 • Wandelen (er zijn verschillende routes)
 • Zwemmen in de rivier/meer
 • Plaatselijke dorpjes bezoeken
 • Excursies: naar bergen, watervallen, warmwaterbronnen, rivierstranden, zee
 • Kanotochten op prachtige locaties aan het meer bij Gravito

Gezonde maaltijden tijdens de transformatiereis

Tijdens de yoga- en coachingreis zijn de maaltijden vegetarisch/veganistisch, met behulp van smakelijke wereldrecepten met de nadruk op balans en herstellende gezondheid. De voedzame vegetarische gerechten bestaan uit lokale verse biologische ingrediënten van eigen bodem.

We genieten iedere dag, (behalve op onze vrije middag) na een bijzondere yogales van een heerlijke brunch. Voor de ochtendpractice is er gelegenheid om wat fruit en thee te nuttigen. Na de brunch is er tijd voor jezelf. Heerlijk wandelen in het prachtige natuurgebied met vele wandelpaden. Zwemmen in een rivier met een stroomversnelling. Ontspannen in de zon met een goed boek. Een middagdutje in één van de hangmatten. Of misschien laat je je wel verwennen met een massage.

Voor de coachingworkshop nuttigen we een snack en erna dineren we gezamenlijk met elkaar.

Heb je (dieet)wensen of allergieën met betrekking tot het eten, geef dat dan door. Dan houden we hier rekening mee.

Prijzen (inclusief btw)
€ 1195,-

Inclusief:
 • 7 yogalessen in de ochtend (flow, hatha, restorative, meditatie, ademhalingsoefeningen)
 • 5 coachingworkshops in de middag
 • Gebruik van yoga mat en yoga-props
 • Gelegenheid tot vragen als je in je ontwikkeling ergens tegen aan loopt
 • Begeleiding van twee coaches en 1 yogadocent
 • 7 overnachtingen op een prachtige locatie
 • Iedere ochtend fruit
 • 6 smaakvolle brunches
 • Dagelijks snacks
 • 6 uitgebreide diners
 • Onbeperkt koffie, thee en water
 • Opgemaakte bedden
Exclusief:
 • Vliegtickets van en naar Portugal (wacht met boeken van je vliegticket totdat wij jou hebben bevestigd)
 • Transfer luchthaven Lissabon - Gravito (Geschatte kosten € 40 enkele reis, indien je alleen reist. Goedkoper als je samen reist. Wij kunnen dit faciliteren)
 • Verzekeringen (we raden je aan om een reisverzekering af te sluiten)
 • Extra en optionele activiteiten

Betalingsmogelijkheid

Betalen in termijnen is mogelijk. Neem na aanmelding contact met ons op.

 

Data en tijdschema

De retraite vindt plaats van zaterdag 12 tot zaterdag 19 september. Een gunstige tijd, net na de hete zomermaanden en de vele zomertoeristen.

Inchecken is op zaterdag 12 september vanaf (nog nader te bepalen). Om (nnb) uur welkomst-/kennismaking in de yogaruimte met een korte meditatie en aansluitend een diner.

Tussen (nnb) uur kan je tot jezelf komen, de omgeving verkennen of een duik nemen in de rivier en alle informatie vragen die je nodig hebt om het je gemakkelijk te maken.

Vertrek en uitchecken vinden plaats op de zaterdag 19 september om (nnb) uur.

 

Vluchten en transport

Er zijn veel goedkope vluchten beschikbaar naar het vliegveld van Lissabon. Via skyscanner kan je naar de beste vluchtmogelijkheden zoeken.

Vanaf de luchthaven van Lissabon kun je op verschillende manieren naar onze locatie afreizen. Bijvoorbeeld door een auto te huren direct bij je boeking van je vliegticket of een taxi delen. We raden je echter aan om een auto te huren. Dit is de beste manier om te reizen en het mooie Portugal, waar wij ons bevinden, te ontdekken. Je kunt eventueel de kosten van een huurauto delen met andere deelnemers van deze reis. Wij helpen je graag bij het vinden van medereizigers. Neem gerust contact hierover met ons op.

Wij kunnen ook een transfer regelen van en naar ons verblijf. Deze is dan op de volgende data en tijden:

 • zaterdag 12 september om [nog nader te bepalen] ...uur van luchthaven Lissabon naar ons verblijf.
 • zaterdag 19 september om [nog nader te bepalen]… uur van ons verblijf naar luchthaven Lissabon.

Aanmelden en betaling

Zeg jij, ‘ja, ik wil mee!’

Volg dan de volgende stappen:

 1. Schrijf je in, klik hier.
 2. Je ontvangt een e-mail.
 3. Wacht met je vlucht boeken tot we hierover gecommuniceerd hebben.