Ik heet Marjolein Groen en mijn doel is vooral om mensen te helpen om het beste uit zichzelf te halen. Jezelf leren kennen en je ervoor openstellen is de eerste stap. Door eigen ervaring, ben ik gepassioneerd en gedreven om deze kennis en ervaring met creativiteit en afwisseling te delen en over te brengen met de persoonlijke aandacht die daarbij past. Vanuit compassie, begrip, maar ook door eigen ervaring kan ik anderen helpen in verschillende processen die leiden tot jezelf verbinden met wie je werkelijk bent.

Kennis en ervaring

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door bewegen. Ik heb van alles gedaan. Van turnen, zwemmen, streetdance tot aan skydiven en skiën. Totdat ik aankwam bij yoga en het spirituele gedeelte toegevoegd werd; bewust zijn van lichaam en geest. In eerste instantie was yoga voor mij alleen een serie lichaamshoudingen waar je een soepel lichaam van krijgt. Maar yoga was (en is nog steeds) meer dan dat; een andere levenshouding. Dit voelde goed en ik wilde daar meer van weten. En voordat ik het wist had ik me ingeschreven voor een Poweryoga-opleiding. Daarna raakte ik in contact met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Ik wilde meer weten over wie ik ben (de essentie) en anderen begrijpen en raakte gepassioneerd door wat mensen beweegt. Ik ben toen de NLP Practitioner en Master gaan doen. Een complete opleiding waarin hartcoherentie en lichaamswerk geïntegreerd zijn. Ondertussen wilde ik me ook verder verdiepen in de yoga en volgde ik de tweejarige Yogadocen­tenoplei­d­ing (Yoga Alliance 500 uur). In de loop der tijd merkte ik steeds meer veranderingen in mezelf. Vroeger liep ik tegen beperkingen van mijn gedachten of verstand aan. Bijvoorbeeld als ik vastzat in een bepaalde emotie of situatie in mijn hoofd, begreep ik er totaal niks van of ik wist niet wat ik ermee moest doen en vervolgens er hard over ging nadenken, wat het vervolgens nog erger maakte. Het denken bleek niet de oplossing wat in het Westen wel geleerd wordt. De veranderingen waren eerst subtiel en daarna steeds opvallender. Ik voelde mijn lijf beter (lichaamsbewustzijn) waardoor ik steeds beter voelde wat goed en minder goed was voor mij. Ik ging beter voor mijzelf en mijn omgeving zorgen.

Burn-out: Ik stond mijn eigen geluk in de weg!

Uit eigen ervaring weet ik hoe angst, spanning en stress je leven kunnen beïnvloeden. Want ik kwam in een burn-out terecht omdat ik me bevond in een werksituatie waar ik me onveilig voelde. Ik werkte constant in angst. Angst voor wat er zou kunnen gebeuren. Ik werd daardoor heel onzeker en liet steeds vaker over me heen lopen. Ik had ook eerder weg kunnen gaan bij die werkgever. Maar dat deed ik niet. Veel overtuigingen hielden mij tegen om te doen wat gezonder voor mij zou zijn. Die overtuigingen stonden mijn eigen geluk in de weg. Er was werk aan de winkel….  Ik ging aan de slag met mezelf én ik ging de opleiding Hypnotherapie doen en de juist tools toepassen waardoor ik mij steeds beter ging voelen en voor mezelf opkwam. Ik wist weer waar mijn grenzen lagen en wat ik belangrijk vond. Nu, een tijd later, voel ik me weer krachtig en energiek. Ik zorg goed voor mijzelf en doe vooral wat mij gelukkig maakt. Ook grenzen aangeven en richting geven aan mijn leven gaan nu fantastisch, omdat ik in contact sta met mezelf en zelfcompassie heb. Ik geloof dat iedereen het verdient om zich krachtig, energiek en gelukkig te voelen. Daarom help ik je graag je mentale, fysieke en emotionele gezondheid te verbeteren met tips vanuit mijn eigen ervaring. Want ondertussen heb ik een hele gereedschapskist vol met tools. Meditaties gaven verdieping aan al mijn ervaringen/transformaties. Het verstand heeft hier geen rol gespeeld, het ging helemaal via het onbewuste en het lichaam, die een eigen intelligentie heeft. Naast de twee yoga-opleidingen, NLP-opleidingen en de opleiding tot Hypnotherapeut volg ik regelmatig cursussen en workshops, over pranayama-technieken, mediteren, hypnotherapie enzovoort.