Hypnotherapie wordt onder andere ingezet bij:

 • Stress, spanning, burn-out
 • Angsten, fobieën, onzekerheid
 • Depressie
 • Verslavingen (eten, roken)
 • Trauma, (onverwerkte) emoties (boosheid, verdriet)

Werkwijze

BASISTRAJECT

De hypnotherapie wordt ingezet vanaf 3 sessies, omdat in de meeste gevallen het probleem dan is verholpen. Tussen de sessies zit minimaal een week.

Sessie 1: intake en identificeren van het probleem en de verandering inzetten
Sessie 2: het probleem wegnemen
Sessie 3: opruimen van het laatste beetje rommel

Eventueel kan er na het basistraject extra sessies los geboekt worden.

STOPPEN MET ROKEN TRAJECT

Bij het Stoppen met rokentraject krijg je het volgende:

 • voorgesprek en hypnotherapiesessie á 1,5 uur
 • ondersteunende e-mails
 • een hypnose mp3

ALGEMENE INFO

De hypnotherapie is in Oostvoorne.

Indien je online boekt, dan wordt er gewerkt met het programma Zoom.

Simone – Hypnotherapie

Marjolein is een fantastische motivator! Met haar kracht en haar rust maar ook haar doorzettingsvermogen laat ze jou voelen wat je allemaal kunt bereiken. Wanneer ze jou onder hypnose brengt voel je je veilig en vertrouwd. Een echte aanrader!

Yolande – Hypnotherapie

Marjolein heeft mij een gevoel van veiligheid gegeven, waardoor ik me goed genoeg voelde om open te zijn. Ik had geen idee wat ik kon verwachten van hypnotherapie, maar dit heeft ze ruim van te voren al uitgelegd. Uiteraard vond ik het spannend, die spanning zakte echter vrij snel. Het doel (niet meer overeten) was binnen 1 sessie bereikt. Daarna zijn we nog met andere problemen bezig geweest, waarna ik weg ging met vernieuwde inzichten. Hypnotherapie lijkt dus sneller zijn werk te doen dan psychotherapie en ik zou het iedereen adviseren, voor welk probleem dan ook.

Wilma – Hypnotherapie

Marjolein straalt zoveel kracht, rust en plezier uit! De sessies hypnotherapie hebben mij heel goed gedaan! Hoe fijn is het dat oude patronen mogen veranderen!

Fabian – Hypnotherapie

Heerlijke yogalessen en prachtige inzichten tijdens de hypnotherapie verkregen. Marjolein werkt vanuit haar hart <3

Een aanrader voor iedereen!

Tharischa Kinkel – Hypnotherapie

“Marjolein heeft een rustige en vriendelijke uitstraling. Niks voelt raar en alles kon gezegd worden vanuit mijn ervaring. Soms twijfelde ik daaraan en dan kon ze mij daar echt gerust in stellen.

Het voelde tijdens de sessies ook echt veilig. Eenmaal in de sessies merkte ik dat er nog zoveel meer werd aangepakt dan alleen het probleem waar ik voor kwam. Echt waar de oorzaak vandaan kwam, hebben we naar gekeken.

Ik merk dat ik zelf beter, zelfverzekerd, rustiger in mijn vel zit sinds de sessies.

Ik kan Marjolein echt aanbevelen. Ik had echt het idee dat we dit samen aan gingen en ze nam de tijd met mij. Na de hypnotherapie ben ik yoga bij haar gaan doen en dit is echt genieten.”

Maria – Hypnotherapie

“Ik kwam bij Marjolein vanwege verdriet vanwege verlies van een dierbare. Ik ben nog steeds blij dat ik de sessies bij Marjolein heb gedaan. Ik merk echt verschil. Het verdriet is anders. Het mag er nu zijn en gezien worden.Ik weet dat als ik het toelaat, het sneller weer voorbij is, dan dat ik ertegen vecht. Ik zou Marjolein zeker aanbevelen. Ze is een mooi en rustig persoon en daardoor durfde ik me open te stellen. Marjolein, dank je wel hiervoor.”

Wendy – Hypnotherapie & Yoga

Ik kan de hypnotherapie bij Marjolein van harte aanbevelen! Marjolein zorgt dat je je op je gemak voelt en legt duidelijk uit wat ze gaat doen. Door haar doortastendheid kwam de kern van het probleem al snel aan het licht. Meteen na de eerste sessie zat ik al veel lekkerder in mijn vel en leek mijn probleem als sneeuw voor de zon verdwenen. Later heb ik nog een sessie regressietherapie gehad omdat ik bang was voor een terugval. Inmiddels ben ik al een paar maanden verder zonder terugval en voel ik me een stuk “lichter”. Uiteindelijk heeft de hypnotherapie op meerdere vlakken een positief effect gehad. Ik kende Marjolein al van de yogalessen, waar ik ook altijd naar uitkijk. Ze geeft goede aanwijzingen en aan het eind van de les voel ik me altijd totaal ontspannen, ook als het een intensieve les is geweest.

John – Hypnotherapie

In de afgelopen periode heb ik een drietal sessies hypnotherapie gedaan met Marjolein. In elke sessie hebben we met een andere benadering verschillende problemen opgepakt. Hierbij is Marjolein rustig, creatief en doortastend geweest. Ze vraagt goed door om problemen aan de voorkant helder te hebben om dit in de therapie te kunnen toepassen. Daarbij is ze erg prettig als mens!

Elsa – Hypnotherapie

Marjolein is een zeer bekwame hypnotherapeut, zij heeft mij richting gegeven waardoor vele mooie nieuwe inzichten zijn ontstaan! Dank daarvoor Marjolein.

 

Wat is hypnotherapie?

Tijdens hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van hypnose. Neeee, niet de showhypnose die je misschien wel kent. Zij geven eigenlijk een verkeerd beeld af aan het woord hypnose en er zijn daardoor veel misverstanden over Hypnotherapie.

Hypnose komt van het Griekse woord ‘Hypnos’ wat ‘slaap’ betekent. Hypnose is echter geen slaap. Het is een toestand van diepe ontspanning en concentratie, die eerder raakvlakken heeft met yoga en meditatie. Tijdens de Hypnotherapie hoor je vaak alles om je heen en ben je zeker niet in slaap, al lijkt dat vanaf de buitenkant misschien wel zo. Jij houdt de controle tijdens de hypnotherapie. Sterker nog, je krijgt zelfs de mogelijkheid om weer controle te nemen over bijvoorbeeld je angsten, depressie of gewoontes. Tijdens een sessie ben jij in controle. Er gebeurt niks wat jij niet wil. Mocht dat namelijk wel zo zijn, dan is onmiddellijk de hypnose verbroken. Je onderbewuste beschermt je namelijk altijd!

Met hypnotherapie werken we direct met je onderbewuste. Stel je voor dat je brein een ijsberg is. Het grootste deel ervan is onder water en het kleine deel boven water. Visualiseer dat het grootste deel dat boven water is, jouw bewustzijn is. Uit onderzoek is gebleken dat van alles wat wij doen, slechts een klein percentage (+/- 5%) bewust is. En het grootste overige deel, is onbewust. Bijvoorbeeld: je neus ophalen, je ogen knipperen, kriebelen, friemelen, doe je dit bewust? Of heb je de controle over het kloppen van je hart of dat je maag knort? Nee, het gaat allemaal onbewust, op de automatische automatisch. Door hypnose krijg je inzicht en kom je zeer snel tot de kern van het probleem.

Er zijn 3 vormen van hypnotherapie:

Klassieke hypnotherapie

Dit is de vorm die vroeger veel gebruikt werd en nog steeds gebruikt wordt. Het kenmerkt zich door directe instructies en suggesties en het opleggen van een identiteit. Dat kan heel goed werken wanneer iemand in een diepe hypnose is, maar als het vertrouwen zwak is, zal het resultaat minimaal zijn.

Moderne hypnotherapie

Dit is de Ericksoniaanse methode en dat houdt in dat de cliënt alles zelf doet. Zijn eigen hypnose en eigen verandering. Ericksoniaanse hypnose komt van Milton Erickson en die ging er vanuit dat iedereen alle hulpbronnen in zich heeft om de verandering zelf te maken.

2.0 Hypnotherapie

Vanuit de twee oude stromingen is er een nieuwe stroming en die noemen we 2.0 Hypnotherapie. Het is een combinatie van de twee stromingen. De effectiviteit van de klassieke en de open benadering vanuit de moderne stroming. In 2.0 Hypnotherapie gaat het om het om zo snel mogelijk resultaat te behalen. Bij de klassieke en moderne hypnotherapie is dat vaak gemiddeld 8 sessies of langer. 2.0 Hypnotherapie heeft vaak al na de eerste sessie resultaat waardoor er vaak maar 3 sessies nodig zijn. Daarom werk ik met 2.0 Hypnotherapie.

In hypnose kan je trauma’s transformeren bijvoorbeeld met regressie oftwel Systemic Voice Regression. Waarbij je teruggaat naar het moment waar het probleem is ontstaan. Systemic Voice Regression is een combinatie van systemische werken, regressie- en gestalttherapie.

Kosten

Beroepsvereniging CAT, WKKGZ en vergoedingen

Eye Am Me is aangesloten bij het CAT Complementair aanvullende therapeuten. Het CAT werkt bij geschillen samen met Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) en voldoet zodoende aan de WKKGZ en de WGBO. Heb je een klacht en komen we er samen niet uit, dan kan je contact opnemen met GAT en een beroep doen op een klachtenfunctionaris.

De hypnotherapie & coaching bij Eye Am Me vinden plaats op basis van de CAT-behandelovereenkomst en de morele beroepscode.

Als je aanvullend verzekerd bent (module alternatieve geneeswijze) bij de erkende zorgverzekeraars van het CAT, kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Omdat dit per verzekeringsmaatschappij verschillend is en je de kosten altijd zelf achteraf moet declareren, adviseer ik je hierover contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij.

Eye Am Me valt onder de level 3 CAT therapeuten. Kijk op deze pagina welke behandelingen van welke CAT-therapeuten door welke zorgverzekeraars worden vergoed.

Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Houd hierbij de volgende gegevens bij de hand:

 • AGB- zorgverlenernummer: 90105813
 • AGB-code praktijk: 90065072
 • CAT-therapeut nummer: CM1516-10-09-18
 • KVK nummer: 65715039

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie met een klachtenregeling. Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode.