In januari was ik in Bali voor een rondreis en een yoga retreat. De locatie van het yoga retreat was schitterend en het blijft een bijzondere ervaring om een week lang de mogelijkheid te krijgen om tot rust te komen en je lichaam en geest in balans te brengen, maar ook te ervaren dat het innerlijke vuur, dat vorig jaar toen ik een burn-out had weg was, weer langzaam weer terug komt.

 

Het yoga retreat werd verzorgd door Melanie en Rolf van Happy With Yoga. De yoga was gebaseerd op de tantra-filosofie waarbij de energie centraal staat. En die energie was voelbaar. De hatha-vinyasa lessen voelde zwaar alsof alle “shit” van het afgelopen jaar eruit moest, en aan de ander kant kreeg ik een boost, het innerlijke vuur in mezelf.

Precies wat je nodig heb, komt op je pad….

De balans tussen inspannen en ontspannen voor mind en lichaam was precies wat ik op dat moment nodig had. Heb je dat ook weleens, dat precies datgene wat je nodig hebt op je pad komt?

Ik vond het ontzettend fijn om me te laten leiden en inspireren door deze twee mooie mensen. Alles werd geregeld. Drie keer per dag eten, heerlijk en gezond. Geen plannen, eigen grenzen verleggen en stellen en meer energie krijgen door actief te doen, maar ook te ontspannen. De balans tussen inspannen en ontspannen.

Wat leverde deze yogaweek mij op

Ik voel me weer in de flow. Het inzicht dat ik door weer meer in actie te komen, en bewust in te plannen, meer rust en energie heb. Voorheen voelde ik me schuldig als ik niet dezelfde dagen als mijn vriend ging klussen aan ons tiny house. Ik ging dan toch klussen en later voelde het toch niet lekker, omdat ik andere dingen niet had gedaan. Nu is het duidelijk wanneer ik ga klussen of ‘thuis-dingen’ ga doen zoals mijn yogalessen voorbereiden, administratieve dingen of ontspannende dingen. Ik manage mijn energie dus door te zeggen “deze momenten plan ik voor mezelf in”.

De flow is weer terug en het innerlijke vuur is weer aangewakkerd. Van het donker naar het licht in mezelf. In plaats van onrustig en onzeker, voel ik weer ruimte en vrijheid doordat ik vanuit mijn pure, zuivere IK de dingen onderneem; ik leef weer volgens mijn levensmissie en dat is liefde. En vanuit deze liefde mensen te begeleiden weer naar hun unieke zelf.