Begin van de maand gaf ik een yogaspecial ‘Yoga & etherische oliën’. Het voelde als een feestje om de oliën in combinatie met yoga te ervaren. Eén van de oliën was de Wild Orange. De volgende yogaspecial op 9 december komt deze olie weer aan bod, samen met een aantal andere oliën. Wat de olie doet, lees je hieronder:

  • Ondersteunt gezonde spijsvertering
  • Een geweldige olie voor creatief denken
  • Krachtige reiniger en zuiveraar
  • Ondersteunt een gezonde immuunfunctie
  • Opbeurend en stimuleren voor lichaam en geest
  • Beschermt tegen seizoens- en milieubedreigingen
  • Bevat veel antioxidanten, die essentieel zijn voor onze algehele gezondheid
  • Verfrist de huid

De essentiële olie uit sinaasappelschillen wordt koud geperst en is een uitstekende olie om te stimuleren en te revitaliseren. Het wordt ook vaak gebruikt als middel om te desinfecteren, om de stemming te verhogen, maar ook om zijn heerlijke citrus aroma.

Tips voor gebruik:

Wild orange etherische olie kan aromatisch (in bijvoorbeeld een diffuser), inwendig en uitwendig gebruikt worden en zonder verdunning bij topisch gebruik. Vermijd direct zonlicht tot 12 uur na gebruik op de huid.

Aromatische: Gebruik 1 tot 2 druppels in de verdamper/diffuser of inhaleer direct.
Intern gebruik: Breng 1-2 druppels aan onder de tong bij inwendig gebruik, neem samen met een drank/water, in de vorm van een capsule of breng je eten ermee op smaak.
Topisch gebruik: Voor massage, meng 5 druppels met 10 ml draagolie. Voor bad, meng 5 druppels met 5 ml draagolie. Voor gebruik als parfum, meng 1 druppel met 10 druppels draagolie.

Gebruik bij:

Angst, spijsvertering, hartkloppingen, slapeloosheid, menopauze, dyspepsie (zenuwachtigheid), depressie (opbeurend), teruggetrokkenheid, kramp, maagzuur, verkoudheid, geen eetlust, doffe olieachtige teint, koorts, griep.

Aandachtspunten:

Mogelijk gevoeligheid van de huid. Buiten bereik van kinderen houden. Bij zwangerschap, het geven van borstvoeding of bij behandeling door een arts, raadpleeg eerst uw arts. Vermijdt contact met de ogen, het binnenoor en andere gevoelige gebieden. Vermijdt zonlicht of UV-straling tot 12 uur na het aanbrengen van het product. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

Nieuwe data ‘Yoga & etherische oliën’: