Het is weer de laatste maand van het jaar. Een mooi moment om even terug te kijken naar 2018. Wat heb jij allemaal gedaan het afgelopen jaar? Waar ben je trots op? Wat had je graag anders gedaan?

Ik volgde in oktober/november een Cursus tarot & Numerologie waarbij mijn jaarkaart is uitgerekend. Voor mij was dit voor 2018 Staven Aas. Alle Azen bieden nieuwe potentiele kansen waar je zelf aan moet werken. De Staven-kaarten zijn de werk-kaarten uit de tarot en geven actie, passie en wilskracht weer. Op de kaart staan blaadjes, ookwel jots afgebeeld en staan voor de goddelijke energie. En omdat ze per drie zijn afgebeeld, geven ze het groeiproces aan. De grijze wolk staat voor het geestelijke aspect en dat het nog niet precies duidelijk is wat de kans inhoud die je aangeboden krijgt. De bergen op de achtergrond geven de blokkades weer die overwonnen moeten worden om de kans op te pakken.

Toen ik in november tijdens de cursus hoorde dat mijn jaarkaart Staven Aas is, dacht ik in eerste instantie, “het jaar is al bijna om, en ik heb nog niks gedaan dit jaar”. Fabian herinnerde me eraan dat we een Tiny House gebouwd hadden, de transformatiereis naar Portugal georganiseerd, m’n diploma master hypnotherapie had behaald, m’n yogaspecials op de rit heb gezet en m’n hypnotherapie-praktijk ben gestart met alles wat daarbij komt kijken. En toen dacht ik, “wauw, dat is eigenlijk best veel”. En daar ben ik echt trots op.

Vorig jaar heb ik mijn doelen voor 2018 opgeschreven. Dat was: meer mensen laten ervaren wat yoga voor hen kan betekenen, hypnotherapie (opleiding waar ik mee bezig ben) integreren in mijn bedrijf, tiny house afbouwen, een maand reizen met Fabian, meer tijd inplannen voor mijn eigen spirituele beoefening & ontspanning. Bijna alle doelen voor 2018 heb ik bereikt. Ik zou nog wel wat meer tijd kunnen besteden aan tijd voor mezelf nemen. Maarja, mijn werk is liefde, althans zo voelt het voor mij en dan voelt het ook al snel als niet-werken. Daarnaast is helaas onze reis naar Afrika niet doorgegaan. Wel zijn er veel andere mooie dingen voor in de plaats gekomen.

Uit bovenstaand verhaal blijkt maar weer dat het af en toe goed is (voor mij) om terug te kijken, zodat je trots kan zijn op jezelf. Hierdoor heb ik een mooi inzicht verkregen, want ik heb de neiging om veel met het nu en de toekomst bezig te zijn. Ik heb veel leuke en spannende ideeën. En eigenlijk weet ik wel dat ik al die ideeën niet in een jaar kan bereiken, want dan zou ik geen tijd meer over hebben voor mijn eigen ontspanning. En ik weet hoe belangrijk dat is. Na m’n burn-out kies ik nu eerder om rust te nemen en niet alsmaar door te gaan. Ookal is de passie en de wilskracht er om al die ideeën uit te gaan voeren.

Misschien helpt het jouw ook om terug te kijken op wat je bereikt hebt. Als je er hulp bij wilt hebben, stuur dan een mailtje naar me.

Ik wens je hele warme, liefdevolle en relaxte feestdagen!