Je zal misschien wel denken wat bedoelt ze nou met Innerlijke rustige magic flow. Nou, binnenkort ga ik samen met Fabian 12 dagen naar het Canarische eiland La Palma. Heerlijk wandelen en verder niet veel doen. Even geen afspraken, to-do-lijstjes of deadlines. Lekker chillen, relaxen, boek lezen, zwemmen en in de natuur zijn. En ik bedacht waarom vind ik vakantie zo belangrijk?

Innerlijke rust

Je brein rust geven, maar ook lichamelijke rust, is nodig op z’n tijd. Even weer opladen. Na spanning is het nodig om te ontspannen. Dat is voor je spieren zo, want anders treed er verzuring op en krijg je spierpijn. En ook voor je brein, je zenuwstelsel, immuunsysteem ga zo maar door.

Flow

Als je ontspannen en uitgerust bent, krijg je de dingen makkelijker gedaan. Je voelt je fitter, lekker in je vel en je bent beter in staat de dingen te doen die je wilt/moet doen. Ik ervaar dat als een soort flow. En door die flow kom ik ook vaak tot waardevolle inzichten of creatieve ideeën.

Magic

Als je lekker in je vel zit, dan heb je meer vertrouwen in jezelf (lichaam en brein) en ben je eerder bereid om uit je comfortzone te stappen. En daar is nou net waar ‘the magic happens’ of waar verandering plaatsvindt. Vaak als we verandering willen in ons leven, vinden we het spannend of zelfs eng om die stap te zetten, omdat het nieuw en onwennig is. Als we lekker in ons vel zitten, zowel lichamelijk als mentaal, dan zullen we die stap sneller maken.
Pas op, dit kunnen de bijwerkingen van vakantie zijn:
Rust – Hoofd leeg maken – Ontspannen – Fit voelen – Lekker in vel zitten – Meer energie – Beter presteren – Inzichten krijgen – Creatieve ideeën – Flow – Tot oplossingen komen – Opladen – Zelfvertrouwen – Uit je comfortzone stappen.
Welke bijwerking wil jij graag van je vakantie?