• Bevordert een gezonde spijsvertering
  • Ondersteunt een gezonde cardiovasculaire functie en immuunsysteem
  • Werkt verwarmend en opwekkend
  • Kalmeert de emoties en verlicht de zorgen
  • Helpt bij insulineproblemen
  • Verminderd zoete trek
  • Helpt bij slapeloosheid

Een verwarmende olie die dateert uit Bijbelse tijden. Het werd vroeger veel gebruikt als huishoudelijke specerij. Medicinaal werd het gebruikt bij verkoudheid, koliek, winderigheid, dyspepsie, diarree, misselijkheid, reuma en nieren- en voortplantingsklachten.

De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de schors en heeft een ontstekingswerende, antibacteriƫle, schimmelwerende en antivirale werking.

Tips voor gebruik:

Cassia etherische olie kan aromatisch, inwendig en uitwendig gebruikt worden. Omdat de olie onverdund heel sterk is en een brandend gevoel kan geven, kan je de olie beter eerst verdunnen met een draagolie (zoals olijfolie of gefractioneerde kokosolie).

Gebruik cassia een diffuser of breng verdund met een draagolie zoals olijfolie of kokosolie op de huid aan (nek, achter oren, polsen, onder de voeten). Bijvoorbeeld 1 druppel Cassia met 4 druppels draagolie. Inwendig kan je ze innemen door ze in gel capsule te doen of door een druppel aan een lepel honing toe te voegen. Of voeg cassia etherische olie toe in een recept als vervanging van kaneel.

Let op: Hete Olie! Sterk verdunnen en bij kinderen onder 6 jaar niet gebruiken.

Gebruik bij:

Opstopping, diarree, verkoudheden, misselijkheid, infecties, winderigheid en nierproblemen, diabetes, emoties en zorgen.

Vraag wat betreft diabetes type 2 of andere aandoeningen aan je dokter naar de laatste research over deze etherische olie. Raadpleeg bij zwangerschap, het geven van borstvoeding en andere medische condities voor het gebruik een dokter.

Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.